Yrd. Doç. Dr. Gülseren Sağcan

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

2003, Bursa/Türkiye

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi

Göğüs Hastalıkları – Uzm. Dr.
2010-2013, Mardin/Türkiye

• Astım ve Allerji
  • Uyku Apne Sendromu
  • KOAH
  • Pulmoner Emboli
  • Akciğer Enfeksiyonları
  • Sigara Bırakma
  • Türk Toraks Derneği
  • Uykuder
  • Akciğer Kanserleri Derneği
  • European Respiratory Society

Yardımcı Doçent Doktor

1. İnterstisyel Akciğer Hastalıkları (Türk Toraks Derneği Kongresi-2007)
  2. Solunum Fonksiyon Testleri ( Cerrahpaşa Tıp Fakültesi-2007)
  3. Pulmoner Hİpertansiyon (2007)
  4. Uykuder Uyku hastalıkları kursu (2007)
  5. ERS 2007 Sockholm- Uykuda solunum Bozuklukları tanı ve tedavisi
  6. Mekanik Ventilasyon (Türk Toraks Derneği Kongresi-2008)
  7. ERS 2011 Viyana- Uyku Bozuklukları Kursu
  8. Sigara Bırakma Sertifikasyon Kursu (2012)
  9. Uykuder 2012- Uyku Bozuklukları Kursu

Yayınlar

• Öztürk Ö, Mutlu LC, Sağcan G, Deniz Y, Çuhadaroğlu Ç. Uyku evrelemesinde manuel (görsel) evreleme ile otomatik evrelemenin uyumu Tüberküloz ve Toraks Dergisi 2009; 57(3): 306-313

Uluslar arası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeding) basılan bildiriler.

• G. Sagcan, U. Memis, F. Ilgen Uslu, K. Koksalan, S. Sencer, Z. Kilicaslan. A milliary tuberculosis case with brain oedema (European Respiratory Society Congress 2007-Stockholm)
  • G. Okumus, U. Memis, G. Sagcan, E. Kiyan, H. Issever, O. Arseven . Complications of anticoagulant therapy in patients with pulmonary thromboembolism; (European Respiratory Society Congress 2007-Stockholm)
  • G. Sagcan, U. Memis, C. Cuhadaroglu, F. Yakar. A case with sleep apnea and treacher Collins syndrome (European Respiratory Society Congress 2007-Stockholm)
  • G. Sagcan, U. Memis, C. Cuhadaroglu, C. Sen, E. Duygu. The effects of formoterol/budesonide on sleep quality of COPD patients; (European Respiratory Society Congress 2007-Stockholm)