Dr. Öğr. Üyesi Pervin AVCI

1980-1987, İstanbul/Türkiye

Özel Beykent Üniversite Hastanesi
2020-2022, İstanbul/Türkiye

Acıbadem Bakırköy Labmed Lab.
2000–2005, İstanbul/Türkiye

Avcılar Hayat Hastanesi
1997–2000, İstanbul/Türkiye

• TC Saglik Bakanligi Bulasici Hastalıkların Surveyansi ve Kontrolu Projesi Faz III
    •  Turk Mikrobiyoloji Kongresi, Aydin
    • Kan Bankaciligi ve Transfuzyon Tıbbında Kalite Yönetim Sistemi Tıbbi Kursu
    • Haemophilus influenza Infeksiyonlari Sempozyumu
    • ISO 17025 Laboratuvar Yeterliligi Bilgilendirme Semineri
    • Tıbbi Atik Sempozyumu
    • Flow Cytometry Uygulamalı Egitimi
    • Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001-2000 ve Kalite Yönetim Sistemi Dokumantasyonu Egitimi
    • Kuruluş ici Kalite Yönetim Sistemi Tetkikcisi Egitimi
    • Kalite Iyilestirme ve Hasta Güvenliği Egitimi
    • Uncertainly Estimation in Analytical Measurement Course
    • Euroimmun Laboratories in Lubeck Germany for a training course about autoimmunity, infectious serology, virology and IFA detection
    • Klinik Laboratuvarlarda Kalite Yönetimi ve ISO15189 Akreditasyonu Sempozyumu
    • Ise Alim Teknikleri Egitimi
    • 7.Antimikrobiyal Kemoterapi Günleri Kongresi
    • Strateji Geliştirme ve Yayma Egitimi
    • Klinik Virolojide Serolojik ve Moleküler Biyolojik Yontemler Uzmanlik Sonrası Egitimi
    • 4.Antimikrobik Kemoterapi Günleri
    • 15.Ulusal Immunoloji Kongresi
    • Ulusal Viral Hepatit Sempozyumu
    • Turk Mikrobiyoloji Cemiyeti 70.yil Bilimsel Toplantısı
    • Acibadem-Harvard Tip Günleri Yeni Antibiyotikler ve Bazı Enfeksiyon Hastalıklarına Yeni Yaklaşımlar
    • Bitkiler ile Tedavi Yöntemleri Egitimi
    • Ankara Mezoterapi Calistayi
    • PRP,CGF, Otolog Tedaviler, Plazma Jel, Kok Hücre Tedavi Konulu Teorik, Pratik Uygulamali Egitim
    • Metal Toksitesi- Mineral Disfonksiyonunda Butuncul Tip Yaklasimi
    • Kosgep Kucuk ve Orta Ölçekli Isletmeleri Geliştirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi Uygulamalı Girişimcilik Egitimi
    • Acilde Homeopatik Atölye Calismasi
    • Kanita Dayalı Homeopati Atölye Calismasi
    • Uluslararasi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tip Kongresi
    • Ulusal Medikal Estetik Kongresi
    • Medikal Estetik Uygulama Sertifikasi
    • Estetik Teknolojileri Egitim
    • Dolgu Uygulama Teknikleri ve Mezoterapi Tedavi Protokolleri Egitimi
    • Schussler Tuzlari ve Yuz Okuma Temel Kursu
    • Aromaterapi Egitimi
    • Fitoterapide Temel Kavramlar Egitimi

SERTIFIKALAR

• Isyeri Hekimligi Sertifikasi
  • Aile Hekimligi 1.Asama Uygulamalı Egitim Sertifikasi
  • Saglik Bakanligi Onaylı Fitoterapi Sertifikasi
  • Saglik Bakanligi Onaylı Mezoterapi Sertifikasi
  • Saglik Bakanligi Onaylı Ozonterapi Sertifikasi
  • Saglik Bakanligi Onaylı Kupaterapi Sertifikasi
  • Saglik Bakanligi Onaylı Sülük Uygulama Sertifikasi

B-ULUSLARARASI BİLDİRİLER
1- Unsal, I; Fraterman, A; Kayihan, I; Koser, RM; Cetin, O; Yorulmaz, E; Akyar, I; Kolanci, C; Ozturk, N; Cekmeceli, P; Serteser, M. ISO 15189 accreditation in medical laboratories: An institutional experience by Acibadem Labmed Clinical Laboratories from Turkey.
CLINICAL CHEMISTRY, 52(6): A151-A151, Supplement: S
Meeting Abstract: D95
Document Type:Meeting Abstract
Conference: 58th Annual Meeting of the American-Association-of-Clinical-Chemistry
Location: Chicago, IL
Date: JUL 23-27, 2006

2-Gürel Polat N, Çekmeceli P, Güzelay P, Özkan E, Yılmaz G, Badur S: The role of autoantibodies in the immunopathogenesis of HIV-seropositive patients, FEMS Symposium Laboratory Monitoring of Viral Infections and Antiviral Resistance detection June 10- 13, İstanbul p.48 (1999).
3-Oflaz H, Yılmaz E, Nişancı Y, Çekmeceli P, Ağaçfidan P, Mercenoğlu F, Yılmaz G, Umman S, Meriç M, Büyüköztürk K: Chlamydia pneumoniae antibodies and their relationship with restenosis in coronary heart disease patients p.521 XXIst Congress of European society of cardiology (1999).

D-ULUSAL ARAŞTIRMA MAKALELERİ
1- Yılmaz E, Nişancı Y, Oflaz H, Çekmeceli P, Mercanoğlu F, Yılmaz G, Meriç M, Erzengin F: Stent Uygulanan Koroner Kalp Hastalarında Troponin T Düzeyleri, Kardiyoloji, 6(4): 245 (1999).
2- Oflaz H, YILMAZ E, Nişancı Y, Çekmeceli P, Özaydın M, Ağaçfidan A, Mercanoğlu F, Yılmaz G, Umman S, Meriç M, Erzengin F, Büyüköztürk K, Özsaruhan Ö: Anjioplasti ve Stent uygulanan Koroner Kalp hastalarında Chlamydia pneumoniae antikorları ve restenoz arasındaki ilişki, Kardiyoloji 7/1: 4-10 (2000).
3- Yeğenoğlu Y, Uzun M, Çekmeceli P: Bir ön çalışma: Candida albicans’ın hızlı tanısında selektif ve kromojenik yeni besiyerleri, İnfek Derg (Turkish Journal of Infection) 1998, 12(2):223-228.

E- ULUSAL BİLDİRİLER
1- YILMAZ G, Aslan SS, Kansak N, Özkan E, Avcı-Çekmeceli P, Badur S: Nazofarinks aspirasyon materyelinde Respiratory Syncytial Virus’un tayininde kültür ve IF yöntem sonuçlarının karşılaştırılması 04-59, XXVIII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi (1998).
2- Oflaz H, Yılmaz E, Nişancı Y, Çekmeceli P, Ağaçfidan A, Mercanoğlu F, YILMAZ G, Umman S, Meriç M, Büyüköztürk K: Anjioplasti ve stent uygulanan hastalarda Chlamydia pneumoniae antikorları ve restenoz arasındaki ilişki, X1V. Ulusal Kardiyoloji Kongresi, 251(1998).
3- Yılmaz E, Nişancı Y, Oflaz H, Çekmeceli P, A, Mercanoğlu F, Özbek G, YILMAZ G, Meriç M, Büyüköztürk K: Stent uygulanan koroner kalp hastalarında Troponin T düzeyleri X1V. Ulusal Kardiyoloji Kongresi 373 (1998).
4- YILMAZ G, Gönüllü N, Avcı P,Aksu Y, Badur S. Intracel Insti HIV –1/HIV-2 test kitinin değerlendirilmesi,3. Türkiye AIDS Kongresi s 64 (1997)

5-Çekmeceli P, Yalcın B, Taşpolat İ. ÇEŞİTLİ PEDİYATRİK SERVİS VE POLİKLİNİKLERDEN GELEN İDRAR ÖRNEKLERİNİN KÜLTÜRLERİNDEN İZOLE EDİLEN ESCHERICHIA COLI SUŞLARININ ANTİBİYOTİK DUYARLILIK PROFİLLERİ VE GENİŞLEMİŞ SPEKTRUMLU BETA-LAKTAMAZ ORANLARI, ANKEM Derg 2013;27(Ek 1), 28.ANKEM ANTİBİYOTİK VE KEMOTERAPİ KONGRESİ, ANTALYA, 22-26 MAYIS 2013